O knihe

Zážitkové čítanie s knihou Decká z mesta sa (ne)vedia biť

Napísanie knihy je len špičkou ľadovca (i keď tou najdôležitejšou), tým sa však moja práca zďaleka nekončí 😀 .

Veď načo by nám bola krásna kniha, keby zostala ležať zapadnutá prachom v sklade u vydavateľa, v regáloch kníhkupectiev či v policiach knižníc?

Priblížiť knižku deťom, dostať ju medzi ne, predstaviť im ju, skamarátiť ich s hlavnými hrdinami, to sú ďalšie úlohy, ktoré na mňa v posledných dňoch čakali a na ktoré som sa veľmi tešila 🙂

V marci a v apríli som absolvovala vyše 30 besied s deťmi v knižniciach a školách po celom Slovensku. No keďže, hoci by som veľmi chcela, nebolo v mojich silách navštíviť všetkých osobne, pre všetkých ostatných som pripravila scenár Zážitkového čítania, ktoré si knižnice, školy a škôlky mohli (a ešte stále môžu) bezplatne objednať na mojej mailovej adrese misovicova.kristina@gmail.com.

Vďaka tomuto scenáru mohli pani učiteľky a knihovníčky poľahky pripraviť zábavné a zaujímavé podujatie pre deti, alebo sa ním inšpirovať pri realizácii vlastných nápadov. Túto možnosť doposiaľ využilo vyše 100 škôl, knižníc a škôlok.

Čo je to Zážitkové čítanie?

„Zážitkové čítanie je zaujímavý spôsob práce s literárnym textom, ktorý deťom sprostredkuje zážitok. Na rozdiel od hlasného čítania sa snaží rozvíjať širokú škálu vnímavosti pri čítaní, rozvíjať intelektuálne ale aj emocionálne vnímanie. Takéto čítanie je zážitkom aj pre knihovníka, pre deti je čítanie vlastne aj škola hrou.“

Ak chcete vedieť o ďalších pripravovaných akciách pre deti, pani učiteľky, či knihovníčky, sledujte aj naďalej našu web stránku, maily, prípadne môj FB profil Kristína Mišovičová. Máte sa na čo tešiť 😀 .

                                                                                                                                                          Kristína Mišovičová

 

 

 

 

 

No products in the cart.